РОЗИ - МИКС ОТ ДЕВЕТ ВИДА

Девет вида екзотични рози!

Микс 100 броя семена на роза от девет вида, като в тях са екзотичните - синя, дъга, черна, зелена … Как се отглеждат рози от семена?

Преди засаждане семената се накисват за около 24 часа във вода с температура около 40 градуса. Това се прави за по-гарантирана кълняемост. Засаждат се в съд с качествена песъчлива почва за разсад. Добре е да се консултираш в магазина и да обясниш, че е за рози. Покриват се с 2.5 до 5 сантиметра от почвата. След това се овлажнява със спрей и съдът се поставя в прозрачна найлонова торбичка, за да е затворен и да се постигне необходимата влажност. Така подготвеният съд се поставя на топло и светло място с непряка слънчева светлина. Независимо че е плътно затворено с найлона, периодично трябва да се проверява влажността и ако е необходимо, отново да се напръска с вода от пулверизатора. Растенията трябва да покълнат и оформят корени, което обичайно е за период от над 40 дни, а може и много по-дълго. Когато е сигурно, че са се развили, трябва да се махне найлона от съда и той да бъде поставен на слънчев прозорец, като периодично почвата се овлажнява. Когато розите укрепнат, се разделят и ако няма опасност от измръзване или слана, се засяват в градината или достатъчно голяма саксия, оставена на светло и слънчево място на терасата.

Моля, имай предвид, че отглеждането на рози от семена е дълъг, труден процес с риск и негарантиран резултат! Може да се каже, че това не е само до опит, а си трябва и късмет

ИЗЧЕРПАНА НАЛИЧНОСТ, ОЧАКВАМЕ ДОСТАВКА! SOLD!

Опаковка
Прозрачен плик
Размер
Стандартен